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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  27/03/2012
Data da última atualização:  30/03/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MALAFAIA, G. C.; AZEVEDO, D. B. de; COSTA, F. P.
Afiliação:  GUILHERME CUNHA MALAFAIA, CNPGC; DENISE BARROS DE AZEVEDO, UNIDERP; FERNANDO PAIM COSTA, CNPGC.
Título:  Towards a social construction of competitive advantages in the brazilian beef cattle industry: an approach of local agro-alimentary systems
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In:INTERNATIONAL AGRIBUSINESS PAA-PENSA CONFERENCE, 8., 2011, Buenos Aires. The multiple agro profiles: how to balance economy, environment and society: papers. Buenos Aires: Food and Agribusiness Program - PENSA, 2011.
Páginas:  p.938-952
Idioma:  Inglês
Notas:  VII Congreso Internacional de Agronegocios PAA-PENSA. Collective actions and social capital.
Conteúdo:  Due to its heterogeneous resources, the peculiarity of a certain Region or Country provides specific attributes to a product (quality), possibly generating competitive advantages. Consequently, the definition of these attributes supposes the existence of coordination between a large number of agents in which the negotiation of rules and norms define the social construction of competitive advantages. Therefore, the article aims to identify how the coordination of strategic territorial assets established by the Producers Association in the beef cattle production chain in Rio Grande do Sul has contributed for the social construction of competitive advantages. The research comprises a case study, with the application of in-depth interviews with members of the Association. The results point out that a local agro-alimentary system can be considered more or less articulate depending on which quality conventions ? or combination of conventions ? are present throughout the system. These dynamics are linked to the legitimacy of its governance forms, or in other words, the acceptance of the firm?s resource organization models and the coordination of inter-firm resources. The specificity of the product therefore derives from the variety of ways the strategic territorial assets are coordinated.
Palavras-Chave:  Bovinocultura de corte.
Thesagro:  Agronegócio.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/56755/1/VIII-International-Agribusiness-PAA-PENSA-Conference-2011-Argentina.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
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CNPGC14534 - 1UPCAA - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoCABEZAS, M, F.; MELO, M.; GARCIA, M. S.; RODRÍGUEZ-DIAZ, G. I.; SILVA, S. D. dos A. e; NAVA, D. E. Efeito da temperatura sobre o parasitismo de Trichogramma pretiosum em ovos de Spodoptera cosmioides. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 24., 2012, Curitiba. SEB - 40 anos de avanços da Ciência Entomológica Brasileira. Curitiba: SEB, 2012.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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